Een officiële taxatie van jouw woning

EEN TAXATIERAPPORT

Taxeren is een officiële waardebepaling van de woning en kan in iedere fase van jouw dossier nodig zijn. Met een taxatierapport kun je een hypotheek aanvragen, oversluiten of een verbouwing financieren. Taxeren gaat en moét volgens het boekje en wordt gevalideerd door bijvoorbeeld het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Een uitgewerkt rapport in 3 stappen

De taxaties van Mark Renkema Makelaardij zijn altijd onderbouwd met referenties, zodat je de uitkomst van het taxeren zelf ook begrijpt en ondersteunt.

1

Voorbereiding

Om een betrouwbaar rapport te kunnen schrijven is het belangrijk eerst de juiste gegevens te verzamelen. Denk hierbij aan alle eigendomsbewijzen, de splitsingsakte van de VvE, uitgifte erfpacht en alle kadastrale stukken.

2

Woningopname

Dat gebeurt aan de hand van een officiële checklist. Hierbij wordt o.a. gekeken naar de bouwkundige staat van het huis, omgevingsfactoren (wijk, ligging, voorzieningen) en juridische kenmerken.

3

Rapport

Na opname van de woning en het maken van foto’s, worden alle verzamelde gegevens verwerkt in een overzichtelijk taxatierapport. Dit rapport wordt naar het NWWI gestuurd voor controle en validatie.

Onze klanten vertellen

Verkoop

Eerlijk en oprecht

Mark is niet de goedkoopste, maar elke cent waard.

Contact met Mark Renkema Makelaardij